Vaša košarica

0 Artikala  - 0 kn
Prijava Registracija

Prijavite se u Vaš račun

korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Kreirajte račun

Polja označena sa (*) su obavezna.
Ime *
korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email adresa *
Ponovite e-mail adresu *
Captcha *

  

Hidrolati

Prikaži:
Rasporedi:
Hidrolat lavande (Hydrosol Lavandula angustifolia Mill. (= L. vera, L. officinalis), 'Munstead', Lamiaceae) 100 ml

Hidrolat lavande idealan je za njegu gotovo svih tipova kože zbog uravnotežene pH vrijednosti (5.6 – 5.9). Djeluje regenerativno, pročišćavajuće i rashlađujuće. Pomaže kod uboda insekata, idealan je kao sprej za osvježavanje lica tijekom ljetnih vrućina, pomaže kod opekotina nakon sunčanja, pogotovo u kombinaciji s hidrolatom paprene metvice.

50 kn

Hidrolat čempresa (Hydrosol Cupressus sempervirens L., Cupressaceae) 100 ml

Hidrolat čempresa ima nježan, vrlo ugodan miris. Ima diuretično i adstringentno djelovanje. Učinkovit je u tretiranju akni i ispucanih kapilara. Uz hidrolat primorske kleke najučinkovitiji je u čišćenju i detoksikaciji organizma. Poboljšava vensku cirkulaciju pa je dobar za pripremu kompresa kod proširenih vena ili u sjedećim kupkama kada treba olakšati tegobe povezane s hemeroidima. Kod umornih nogu i natečenih gležnjeva može se koristiti kao sastojak za sprejeve ili kupke za stopala.

50 kn

Hidrolat komorača (Hydrosol Foeniculum vulgare Mill., Apiaceae) 100 ml

Intenzivni miris hidrolata komorača odličan je za pušače kao korigens mirisa, a osim toga čisti pluća. Ako se koristi u prehrani dobar je za probavu, smiruje bolove u želucu, protiv grčeva je, regulira peristaltiku crijeva, jako je dobar protiv zatvora, pomaže u reguliranju tjelesne težine. Hidrolat komorača pogodan je za njegu gotovo svih tipova kože.

50 kn

Hidrolat ružmarina (Hydrosol Rosmarinus officinalis L., Lamiaceae) 100 ml

Miris mu je manje oštar nego što je klasični miris same biljke. Idealan je za pripravu prirodnih kozmetičkih preparata zbog dobre sposobnosti obnavljanja kože. Smanjuje nadraženost i upalu kože. Dobar je za parenje i pripravu toplih obloga za čišćenje kože. Za potrebe regenerativne njege dobro se kombinira s hidrolatima geranija, kamilice i smilja.

50 kn

Hidrolat smrikve (Primorske kleke) (Hydrosol Juniperus oxycedrus L., Cupressaceae) 100 ml

Miris hidrolata smrikve je gorko-sladak, drvenast i suh. Ima diuretično djelovanje, potiče cirkulaciju, pogodan je za programe detoksikacije i čišćenje organizma.Odličan je kao sastavnica pilinga i obloga kojima se potiče anticelulitno djelovanje. U njezi kože može se koristiti kao gotov tonik za čišćenje masne kože i akni, a u kombinaciji s glinom i citrusnim eteričnim uljima odličan je za pripremu maski te krema za zrelu kožu.

50 kn

Hidrolat lovora (Hydrosol Lauris nobilis L., Lauraceae) 100 ml

Hidrolat lovora zbog kompleksnosti mirisa idealan je kao sredstvo za odoriranje. Koristi se kao vodica za ispiranje usta, održava zdrave desni, spriječava zadah iz usta. Može se koristiti kao gotov preparat poslije brijanja ili depilacije. Djeluje antiseptično, protubakterijski i protuvirusno. Štiti kožu od infekcija, tonizira je i omekšava.

50 kn

Hidrolat lavande (Hydrosol Lavandula angustifolia Mill. (= L. vera, L. officinalis) 'Munstead', Lamiaceae) 1000 ml

Hidrolat lavande idealan je za njegu gotovo svih tipova kože, zbog uravnotežene pH vrijednosti (5.6 – 5.9). Djeluje regenerativno, pročišćavajuće i rashlađujuće. Pomaže kod uboda insekata, idealan je kao sprej za osvježavanje lica tijekom ljetnih vrućina, pomaže kod opeklina nakon sunčanja, pogotovo u kombinaciji s hidrolatom paprene metvice. Izvrstan je za njegu osjetljive kože, kao i kod akni i drugih upalnih stanja kože. Nakon depilacije može se kombinirati s hidrolatom lovora za spriječavanje infekcija i crvenila kože. 

130 kn

Hidrolat čempresa (Hydrosol Cupressus sempervirens L., Cupressaceae) 1000 ml

Hidrolat čempresa ima nježan, vrlo ugodan miris. Ima diuretično i adstringentno djelovanje. Učinkovit je u tretiranju akni i ispucanih kapilara. Uz hidrolat primorske kleke najučinkovitiji je u čišćenju i detoksikaciji organizma. Poboljšava vensku cirkulaciju pa je dobar za pripremu kompresa u slučajevima proširenih vena ili u sjedećim kupkama kada treba olakšati tegobe povezane s hemeroidima. Kod umora nogu i natečenih gležnjeva može se koristiti kao sastojak za sprejeve ili kupke za stopala.

130 kn

Hidrolat komorača (Hydrosol Foeniculum vulgare Mill., Apiaceae) 1000 ml

Intenzivni miris hidrolata komorača odličan je za pušače kao korigens mirisa, a osim toga čisti pluća. Ako se koristi u prehrani dobar je za probavu, smiruje bolove u želucu, protiv grčeva je, regulira peristaltiku crijeva, jako je dobar protiv zatvora, pomaže u reguliranju tjelesne težine. Hidrolat komorača pogodan je za njegu gotovo svih tipova kože. Pogodan je za pripremu  tonika za zrelu, izboranu i suhu kožu, za njegu cijelog tijela i lica, tonizira tkivo i djeluje regenerativno. Oralna uporaba se ne preporučuje bez nadzora stručne osobe.

130 kn

Hidrolat ružmarina (Hydrosol Rosmarinus officinalis L., Lamiaceae) 1000 ml

Miris mu je manje oštar nego što je klasični miris same biljke. Idealan je za pripravu prirodnih kozmetičkih preparata zbog dobre sposobnosti obnavljanja kože. Smanjuje nadraženost i upalu kože. Dobar je za parenje i pripravu toplih obloga za čišćenje kože. Za potrebe regenerativne njege dobro se kombinira s hidrolatima geranija, kamilice i smilja. Kombiniran u osvježivačima prostora poboljšava koncentraciju i budnost te održava nosnu sluznicu vlažnom, a dišne putove čistima.

130 kn

Hidrolat smrikve (Primorske kleke) (Hydrosol Juniperus oxycedrus L., Cupressaceae) 1000 ml

Miris hidrolata smrikve je gorko-sladak, drvenast i suh. Ima diuretično djelovanje, potiče cirkulaciju, pogodan je za programe detoksikacije i čišćenje organizma. Odličan je kao sastavnica pilinga i obloga kojima se potiče anticelulitno djelovanje. U njezi kože može se koristiti kao gotov tonik za čišćenje masne kože i akni, a u kombinaciji s glinom i citrusnim eteričnim uljima odličan je za pripremu maski te krema za zrelu kožu

130 kn

Hidrolat lovora (Hydrosol Lauris nobilis L., Lauraceae) 1000 ml

Hidrolat lovora zbog kompleksnosti mirisa idealan je kao sredstvo za odoriranje. Koristi se kao vodica za ispiranje usta, održava zdrave desni, spriječava zadah iz usta. Može se koristiti kao gotov preparat poslije brijanja ili depilacije. Djeluje antiseptično, protubakterijski i protuvirusno. Štiti kožu od infekcija, tonizira je i omekšava.

130 kn

Hidrolat lavandina (Lavandula x intermedia) 100 ml

Hidrolat lavandina (Lavandula x intermedia) 100 ml

Hidrolat lavandina (Lavandula x intermedia) proizveden je destilacijom vodenom parom cvjetnih vršaka biljke iz vlastitog ekološkog uzgoja. Koristi se kao tonik. Odličan je za hidrataciju svih tipova kože: hidratizira suhu kožu lica, osvježava i matira masnu kožu, pomaže kod akni i prištića, smanjuje upalne procese na koži,ubrzava regeneraciju kože, ima antiseptičko djelovanje, rashlađuje i osvježava kožu, olakšava razmazivanje kreme za lice, priprema kožu za nanošenje šminke. 

40 kn

Hidrolat lavandina (Lavandula x intermedia) 1000 ml

Hidrolat lavandina (Lavandula x intermedia) 1000 ml

Hidrolat lavandina (Lavandula x intermedia) proizveden je destilacijom vodenom parom cvjetnih vršaka biljke iz vlastitog ekološkog uzgoja. Koristi se kao tonik. Odličan je za hidrataciju svih tipova kože:  hidratizira suhu kožu lica, osvježava i matira masnu kožu, pomaže kod akni i prištića, smanjuje upalne procese na koži,ubrzava regeneraciju kože, ima antiseptičko djelovanje, rashlađuje i osvježava kožu, olakšava razmazivanje kreme za lice, priprema kožu za nanošenje šminke. 

130 kn

Hidrolat geranija (Pelargonium graveolens L.) 100 ml

Hidrolat geranija (Pelargonium graveolens L.) 100 ml

Hidrolat geranija izvrstan je za njegu svih tipova kože: masne, suhe, osjetljive, problematične i masne kože sklone aknama; djeluje balansirajuće i adaptogeno. Dobar je ovlaživač svih tipova kože. 

40 kn