Hidrolati ili cvjetne vodice

HidrolatiHidrolati ili cvjetne vodice vodene su otopine zasićene sastavnicama esencijalnog ulja, dobivaju se parnom destilacijom aromatičnoga i ljekovitog bilja. Za proizvodnju hidrolata, kao i eteričnih ulja, koristi se certificirani organski biljni materijal, bez pesticida i raznih kemikalija, koji se sastoji od samo jedne točno utvrđene botaničke vrste te čista, nezagađena demineralizirana voda.

U hidrolatu su i komponente koje se otapaju u vodi, pretežno hidrofilnije tvari. Te se vodotopive supstance ne mogu naći u esencijalnim uljima i sačinjene su primarno od vodotopivih kiselina, nekih alkohola i aldehida. Svaki je hidrolat jedinstven jer sadrži vodotopive supstance iz konkretnoga biljnog materijala, a određuju ga i uvjeti destilacije.

Hidrolat nije destilirana voda u koju se dodaju esencijalna ulja. Fitoaromini hidrolati ne sadrže konzervanse i alkohol. Hidrolati su vrijedan terapeutski materijal. Mogu se koristiti u obliku sprejeva, za pripremanje kompresa, maski i pakunga s glinom, u inhalacijama, kao baza vodicama poslije brijanja i za njegu usne šupljine. Koriste se za pripremu terapeutskih kupki i vodica za čišćenje lica. Hidrolati su odlični tonici i gotovi preparati za vlaženje kože. Treba ih čuvati na tamnom i hladnom mjestu.

Artikli 11 do 12 od 12 ukupno

po stranici
Stranica:
 1. 1
 2. 2

Postavi padajući poredak
 1. Hidrolat komorač 1000 ml

  Hidrolat komorač 1000 ml

  130,00 kn

  Intenzivni miris hidrolata komorača odličan je za pušače kao korigens mirisa, a osim toga čisti pluća. Ako se koristi u prehrani dobar je za probavu, smiruje bolove u želucu, protiv grčeva je, regulira peristaltiku crijeva, jako je dobar protiv zatvora, pomaže u reguliranju tjelesne težine. Nauči više
 2. Hidrolat čempres 1000 ml

  Hidrolat čempres 1000 ml

  130,00 kn

  Hidrolat čempresa ima nježan, vrlo ugodan miris. Ima diuretično i adstringentno djelovanje. Učinkovit je u tretiranju akni i ispucanih kapilara. Uz hidrolat primorske kleke najučinkovitiji je u čišćenju i detoksikaciji organizma. Nauči više

Artikli 11 do 12 od 12 ukupno

po stranici
Stranica:
 1. 1
 2. 2

Postavi padajući poredak